ДОСТОЙНО! Корнелия Нинова отказа охрана: Няма данъците на хората да отиват за моята охрана!

България, Главните новини, Политика
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„Не, не се чувствам застрашена“, каза пред журналисти лидерът на БСП Корнелия Нинова по повод заплашителните есемеси, които бе получила. „Не искам охрана. Няма данъците на хората да отиват за моята охрана. Ако се чувствам застрашена, ще си наема лична охрана“, обяви социалистката.

Днес Нинова все участие в дискусията „Европа отново на път“, която е организирана от председателят на ПЕС Сергей Станишев.

Припомняме ви, че Корнелия Нинова бе получила заплашителни СМС-си, в които се визира и президентът Румен Радев със съдържание за Джихад.

Както Епицентър.бг първи писа лицето е Кемил Рамадан, ислямист от Пазарджишко, който напоследък я следвал по петите из страната. Нинова обясни, че няма такива наблюдения, а това е информация на службите. Освен Нинова, той е заплашвал и президента Румен Радев.

След операция на ДАНС и МВР Кемил Рамадан бе арустуван на паркинга пред Халите, на метри от джамията в центъра на София в петък на обяд, в СДВР е признал за СМС-ите и тяхното съдържание, но пуснат ведната.

МВР шефът Валентин Радев обясни, че по случая няма данни за подготвяно престъпление, поради което прокуратурата не е уведомявана.

Рамадан е подписал предупредителен протокол, преди да бъде пуснат.

Признал си, че многократно звънял на Нинова и понеже тя не му отговаряла, решил да я накаже. Следвал я навсякъде в последния месец. Бил зад нея по време на посещението ѝ в Ловеч, във Враца бил срещу нея и я гледал директно.

Службите установили, че той изобщо не е с нарушена психика. Кемил Ахмед Рамадан е по-големият син на имама на Костандово, е учил в Саудитска Арабия и е член на забранената фондация ИГАСА. На 42 г. е и изповядва радикален ислям. Бил е кандидат за президент от партия Балканска демократична лига.

Припомняме ви, че Корнелия Нинова бе получила заплашителни СМС-си, в които се визира и президентът Румен Радев със съдържание за Джихад. Лицето Кемил Рамадан бе задържано след акция на ДАНС и след това бе освободено.

Източник: epicenter.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар