Война

Достойно! Руски милионер накупи оръжия и стана командир на артилерийска част на фронта в Донбас

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Юрий Михайлович споделя, че решил да отиде на фронта, след като видял, че първият етап от спецоперацията се бави

Артилерийската част, действаща в Сватовско направление в зоната на „специална военна операция“, е въоръжена за собствена сметка от техния командир. 

Успешен бизнесмен напусна къщата си на Рубльовка, за да използва знанията, придобити по време на военна служба, за защита на родината, пишат чуждите агенции.Името на командира е Юрий Михайлович, той е на 54 години. Преди да се включи в бизнеса, той е бил кадрови военен след Суворовското военно училище и военен университет. След разформироването на военното поделение той изгражда бизнеса си от нулата и постига успех.


Самият милионер сподели, че решил да отиде на фронта, след като видял, че първият етап от спецоперацията се бави.

„Мислех, че някои от моите знания, умения, придобити за службата, ще бъдат полезни тук. Все пак това е моята родина, положих клетва. Това означава, че съм е длъжен да я защитя, колкото и патетично да звучи “, казва той.

Той добавя, че синът му, който наскоро е завършил военно училище, също е дошъл на фронта, за да участва във военните действия.

Предприемачът за своя сметка закупил оръжие за своята част и оборудвал команден пункт в мазето на една от къщите в Кременная.

Подполковникът от Луганската народна република Андрий Марочко каза, че украинските бойци в района на Кременная са изправени пред остър недостиг на храна и провизии. Предишните запаси свършили и нови не се очакват. За борба с жаждата украинските военни използвали вода от локви.

Превод: БЛИЦ

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар