Доцент Стойчо, срам си за академичното съсловие!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

ДОЦЕНТ, политолог Стойчо,

Направих си труда да изгледам внимателно три пъти клипа със среднощното ти представление.
Няма да коментирам нездравия финикийски блясък в очите ти, нито изхвръкването им извън орбити – това доктор Гълъбова го може повече, пък и вече го е написала.

Няма да рецензирам уличния ти език: “натресох”, “нагли нахалници”, “малодушни комплексарчета”. Дори няма да отбележа, че сам си се определил, че си за шамар, говорейки за полицая, който се е появил: “Вместо да ни обърше по един шамар на всички, като започне с мен…”

Искам да ти кажа, че си срам за академичното съсловие. Но не, не с жаргонния набор, не с просторечието, а със вътрешната си нагласа, човече. С доброволната продажба на съвест и достойнство-категории задължителни за факултета, който представляваш.

Как ще убедиш твоите студенти, че е хубаво да те управляват точно тези екземпляри, които така разгорещено браниш във времето? Че е удоволствие да учат и работят тук? Че е полезно да ги следят, бият, арестуват и гонят зад граници и морета?

Гнусен е този слугинаж на Хунтата, доценте, защото България е на жесток кръстопът – да бъде, или да не бъде и поддръжниците на сатрапите са не по-малко виновни от тях.
А как ще обясниш на твоите студенти защитната си позиция? С размахан среден длъгнест пръст? Поради невъзможност да изречеш истинските стимули?
Нали не забравяш, че техните пръсти са повече и по-убедителни в младостта си?
Не всичко минава през гърлото и носа в този живот.
Някой категории не могат да се пипнат и видят. Но остават след човека.
Впрочем, ти трябва да си чел повече за тях, нали?

Таня Анастасова

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар