Доц. Атанас Мангъров ще става депутат – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Доц. Атанас Мангъров е номиниран и е дал съгласие да бъде кандидат за депутат в листите на партия АБВ. Други извънпарламентарни партии също са в процес на редене на своите листи, предава БНР.

За новото амплоа на лекаря, добил популярност като критик на антипандемичните мерки на властта, съобщи лидерът на АБВ Румен Петков.

“За нас винаги е било много важно да има ярко гражданско участие в едно Народно събрание. За съжаление, в последните мандати това нещо липсва”, каза той.

“Вкъщи много ми се карат, съгласих се да бъде кандидат за народен представител от ПП АБВ, не защото искам да влизам в политиката или парламента. Ако аз наистина исках да направя това, щях да бъда в ГЕРБ, ДПС или при Слави Трифонов, оттам не са ме търсили. Аз съм от ПП АБВ, защото според мен те са от моята страна на бариерата, което според мен е правилната страна. Те бяха единствените, които се опитваха да обяснят цялата тази ситуация и какви неща ни заплашват”, съобщи доц. Мангъров

В напреднала фаза по редене на листите си е и коалиция “Демократична България”. Все още текат преговори за подкрепа с други по-малки формации, без това да води до формално разширяване на обединението, увери Христо Иванов.

“На места подкрепа с отделни кандидати. Това е един много голям и сложен пъзел”

По неофициални информация Иванов и другият съпредседател – Атанас Атанасов, ще водят по две листи. Една от тях ще е софийска.

Софийска листа на обединението между “Изправи се.БГ” и “Отровното трио” ще води Мая Манолова.

В листите на “Изправи се.БГ” ще има и засилено женско присъствие, уточни Манолова.

Макар преди три години да направиха шоу телевизионния кастинг за кандидат-политици, сега от “Има такъв народ” държат в тайна процеса на формиране на листите. Заместник-председателят на партията Тошко Йорданов:

“Ние ще спазим всички законови срокове. Когато трябва да бъде обявена листата, ще бъде обявена”.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар