Доц. Инджов: Предстои яростна предизборна кампания и много компромати

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Яростна предизборна кампания с много компромати предстои преди парламентарните избори на 4 април. Протестната енергия не е изгубена, но е проблем, че не създаде единен демократичен фронт срещу ГЕРБ.

Това заяви в интервю пред Българското национално радио доц. Иво Инджов.

“Ще бъде остра, яростна, ще се използват много компромати. Дано не бъде прекрачена линията на допустимата употреба на компромати”, посочи той.

“Трябва да се види дали егоизмът на политическите лидери ще отстъпи на едно промислено взаимодействие… Преди изборите има много тактическо говорене. Когато се видят резултатите, може би ще се открие перспектива за смяна на статуквото и за краткосрочно правителство с мандат до една година”, обясни той.

Инджов определи заявката за втори мандат на президента Румен Радев като силен ход, с който картите са били поставени на масата. Редица други анализатори посочиха същото. Не липсваха обаче и критики – мнозина определиха изявлението на Радев като твърде ранно предвид факта, че президентските избори са през есента, а в момента на дневен ред е въпросът кой ще влезе в предстоящото Народно събрание.

“Заявката на президента за втори мандат е силен ход и постави картите на масата, той заяви силни приоритети. Оттук насетне ще постави политиците, които се колебаят, да се заявят категорично спрямо неговата заявка“, посочи Инджов.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар