Доц. Мангъров: Аз казвам истината, не се стремя да се харесам на някого!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„Явно в АБВ се развиват същите процеси, като в цялото общество. Има хора, които са за мерките и се страхуват, и хора, които виждат цялото безумие на мерките и сриването на икономиката и психиката на хората“.

Това заяви пред БНР доц. д-р Атанас Мангъров, началник на Covid отделението в Инфекциозна болница в София, чието включване в кандидат депутатските листи на АБВ предизвика спор между настоящия председател на партията, Румен Петков, и нейния създател и пръв лидер – президентът Георги Първанов.

Припомняме, че в понеделник доц. Мангъров заяви още, че разчита договорката му с АБВ да остане и той да бъде начело на листата на партията.

„Мнението на президента Първанов си е негово и аз го приемам като комплимент. Бих бил неприятно изненадан, ако той имаше положително мнение за моята кандидатура. Винаги съм се стремял да казвам истината, а не да се харесам на някого“, заяви той.

Доц. Мангъров уточни, че не е в партия АБВ, а е с тях. „Това, което правя, го правя по неволя, защото виждате, че цяла година съм самотен малък човек. Кучето си лае, а керванът си върви“, обясни той.

Здравният ескперт коментира пандемията и мерките срещу коронавируса, като отново подчерта, че COVID-19 не е особено опасно инфекциозно заболяване: „Тя не е особено опасна инфекция, а при този коронавирус се действа като при особено опасна“.

Доц. Мангъров беше категоричен, че това, което го движи напред, е, че един медицински проблем се използва за съвсем други цели: „Затварят се държави, разрушават се бизнеси. Коя е тази сила, която се опитва да наложи тази нова нормалност. Не искам да живея в нова нормалност, искам животът да се върне такъв, какъвто е. Новото е, че се затварят хора, които не са болни“.

Според него резултатите от борбата с вируса в България са по-добри, отколкото в други европейски държави, защото при нас мерките са били нормални, а не много строги.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар