Доц. Мангъров: Ваксинираният пациент на Инфекциозна почина в ”Токуда”

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“Кой всъщност лъже и защо ли лъже така? Последният ваксиниран пациент, който беше лекуван в Инфекциозна болница, почина преди 3 дни в реанимацията на болница “Токуда”.

Това написа инфекционистът доц. Атанас Мангъров във фейсбук, в коментар по спора имала ли е Инфекциозна болница починал, който е бил ваксиниран срещу коронавирус, и лежали ли са имунизирани срещу вируса в болницата.

По-рано днес bTV публикува опровержение от директора на лечебното заведение проф. Татяна Червенякова, в което тя твърди, че в Инфекциозна болница не е умирал ваксиниран срещу коронавирус пациент. Тя казва още, че в момента в COVID отделението има само един ваксиниран и той е придружител на пациент с тежка форма COVID -19, който не е имунизиран.

Проф. Червенякова направи коментара си, след като в дискусия по bTV “за” и “против” ковид ваксините доцентът обяви, че в момента в болницата има един ваксиниран пациент, както и че има починали – в множествено число! – които са били имунизирани срещу коронавирус. В поста си от днес той вече говори само за един пациент и то починал в друга болница:

“Проф. Червенякова много добре знае, защото – за голямо съжаление – човекът, когото и двамата познавахме, беше съпруг на нейна близка сътрудничка. Инфекциозна болница имаше реанимация, но сега няма. Заслугата е до голяма степен и нейна. Ако професорката или някой иска сведения за други ваксинирани лекувани в клиниката, да заповяда в нея. Друг ваксиниран с две дози лежа повече от 20 дни на кислород и беше изписан в началото на седмицата”, написа инфекционистът.

OFFNews потърси коментар от проф. Червенякова и от лечебното заведение, където по думите на доц. Мангъров е починал ваксинираният пациент от Инфекциозна болница, но до момента няма отговор.

Официални данни за броя заразени и лекувани в болница сред ваксинираните у нас няма. По думите на главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев 98% от приетите за лечение болни с коронавирус са неваксинирани.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар