Доц. Мангъров: Да спрат да показват броя на заразените, само паникьосват хората

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„От цифрите, които ни се дават всяка сутрин, не могат да се правят изводи и да говорим за тенденции. Това са абсолютни стойности, които според мен не трябва да се съобщават от Националния оперативен щаб всеки ден, защото само се всява паника и се плашат хората”.

Това заяви в предаването “Свободна зона” по ТВ Европа доц. Атанас Мангъров, началник на детското отделение на Инфекциозната болница в София.

“По този начин не може да се спре инфекцията. Вече има хора, които при най-малките болки в краката отиват в болница, убедени, че са болни от коронавирус. А в същото време се оказва, че всяка година, по три пъти, са имали подобни симптоми и дори са боледували, ходейки на работа. Най-доброто е да не се казват цифрите на заразените, както беше със свинския и хонконгския грип, например”, каза още Мангъров.

Той коментира и затварянето на гръцките граници. “В Гърция са готови да съсипят туристическия си сезон с безсмислени мерки. Вероятно мислят, че ще получат нещо повече, отколкото печалбата от туризма”, допълни лекарят. Според него няма опасност за финала за Купата на България, който ще присъстват 12 000 фенове. По думите му, ставало въпрос за млади и здрави момчета с имунитет. Мангъров допълни, че от коронавирус умират 1% от заразените, колкото и при традиционния зимен грип.

Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар