Доц. Мангъров: Директорката на Инфекциозна болница е в отпуск, в разгара на пандемията

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

През днешния ден Инфекциозната болница (СБАЛ по паразитни и инфекциозни болести „Проф. Иван Киров“) публикува позиция за това, че доц. Атанас Мангъров не е влизал в COVID-сектора на лечебното заведение и не е известно да е участвал в лечението на заразени пациенти.

Той коментира, че това са инсинуации. Не е вярно, че не съм влизал в COVID отделение. Какво трябва да представя? Да се фотографирам като влизам ли? Това са глупости. А между другото изпълнителният директор Проф. д-р Татяна Червенякова в момента, в разгара на епидемията, е отпуск. Това обясни доц. Атанас Мангъров пред Телевизия “Евроком”.

Екипът на телевизия “Евроком” се свърза и с СБАЛИПБ “Проф. Иван Киров”. Те потвърдиха, че изпълнителният директор Проф. д-р Татяна Червенякова е в отпуск, като може да бъде намерена от понеделник (02.11.2020г.).

Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов настоя директорите на болниците в цялата страна, както и на РЗИ-та да не излизат в отпуск до края на ситуацията.

“Няма как да спечелим битката, ако пълководците си стоят вкъщи. Генералите да са си по местата. Това не се отнася за медицинския персонал – войниците трябва да са отпочинали, за да спечелим битката”, категоричен е проф. Ангелов.

Не работя в COVID-отделение, аз съм началник на детската клиника на Инфекциозна болница (СБАЛ по паразитни и инфекциозни болести „Проф. Иван Киров“), но когато има нужда ходя непрекъснато в COVID отделение. Аз не получавам 1000 лв. върху заплатата, защото аз не съм от така наречените “на първа линия”, но аз работя в Инфекциозна болница. Всеки ден ходя там, това е част от болницата. Това коментира доц. Атанас Мангъров пред Телевизия “Евроком”.

Коментар пред Евроком

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар