Доц. Мангъров: Изкаралите COVID, произвеждат антитела цял живот. Нямат нужда от ваксина

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Когато човек е изкарал веднъж вирус, то той произвежда антитела за цял живот. Когато след време се срещне със същия вирус, то клетките започват да ги произвеждат тези антитела и той не се разболява. Това е азбука на имунологията. Ако човек е карал ковид, то няма нужда да се имунизира. Няма да се разболее нито от индийския, нито от някой друг вариант. Това заяви инфекционистът доц. Атанас Мангъров в ефира на Нова телевизия.

На въпрос дали една сума би мотивирала човек да се ваксинира, той заяви, че принципно е хубаво да се ваксинира, но преди да го направи всеки е  добре да се запознае и подпише едно информирано съгласие, че може да му се случи нещо след време. Пример за това е ваксината на АстраЗенека, която след време има странично действие, заяви доц. Мангъров.

„Не демотивирам никого. Преди 10 дни беше публикуван метаанализ, в който се казва, че 100 000 направени ваксини, предотвратяват 6 смъртни случая от ковид, но водят до 4 сериозни случая на странични заболявания“, категоричен бе той.

Попитан дали ще се повтори картината през есента на пълни болници и на много болни, той заяви, че няма да има материал, който да се заразява.

Евроком

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар