Доц. Мангъров: Нека повече хора да ме последват, за да им отворя очите за COVID-19

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Това е една партия (АБВ, б.р.), която се обърна към мен и ми се довери. Тя ми дава пълна свобода и не съм ангажиран с нищо там, просто имаме общи виждания по въпроса. Това е изборът на малкия човек, от когото нищо не зависи.

Нека повече хора да ме последват, защото трябва обединение срещу тази неясна и неведома сила, която не знам каква е, но тя съществува. Целият свят се е побъркал и реагира по един неадекватен начин. Това сподели в студиото на “Лице в лице” по bTV началникът на COVID отделението в Инфекциозна болница в София доц. д-р Атанас Мангъров.

,,В момента става дума за много важни неща. Това, което правят от АБВ, е да организират всички малки хора, на които им е дошло до гуша от затваряния. Мисля, че всички малки хора трябва да се присъединят към нас. В момента не става въпрос за леви и десни, ситуацията е същата, каквата е била в Германия по времето на Ваймарската република и всички се бият и накрая идва Адолф Хитлер. Трябва да се обединим, трябва по някакъв начин малките хора да се противопоставим на това бедствие, защото това е наднационална сила. Децата цяла година не ходят на училище, или ако ходят, ходят по някакъв извратен начин… защо си го причиняваме всичко това?!”, коментира доц. Мангъров.

В най-затворените страни, където са най-забулени, ръстът на заразени е най-висок. Новите случаи непрекъснато нарастват, там дори се появяват нови щамове. Нямам обяснение как става това, просто се изкарва Торбалан, Дракула и Триглавата ламя…. просто това е феномен, който минава през цялото човечество. Във всички страни националните оперативни щабове приличат на деца, които се опитват да дирижират Виенската филхармония по телевизията. Не ми е ясно защо се действа по такъв неадекватен начин, продължи да разсъждава още инфекционистът.

,,Средната продължителност на живота у нашата страна е около 74 години, по-голямата част от починалите от COVID-19 са на и над 75 години. Ако не бяха починали от коронавируса, щяха да починат от други болести и вируси. Достатъчно е да се спазва елементарна хигиена”, посочи доц. Мангъров и добави, че новите мутации не засягат хората, които са прекарали вече COVID-19.

Ако този щам (британският, б.р.) се разпространява по-бързо, много скоро ще стигнем до това сакрално число от 70% от населението у нас, което ще се е срещало с вируса, докато ние се натуткаме с ваксините, каза още той.

Доц. Атанас Мангъров изложи становището си и по адрес на самите ваксини.

Ваксините ще решат проблема при положение, че човек реши да се ваксинира. Проблемът е, че те не са изпитани по установената масова практика. Това са си опити върху хора. Има още много да се проучва при тези ваксини. Става дума за неща, които може да се проявяват месеци или години по-късно. Който го е страх, нека да се ваксинира, но хората да не се задължават. Целият този напън за масово ваксиниране е много плашещ за мен. Не мога да си обясня коя е силата, която стои зад всичко това, коментира той.

Относно колегите му в медицинските среди, които предупреждават ежедневно колко опасен е коронавирусът, доц. Мангъров ги определи като “лабораторни лекари”.

Това са или лабораторни лекари или такива, които не са специалисти по инфекциозни болести. Аз се занимавам с коронавируса още от първите случаи, но никога не съм носил маска, мил съм си само ръцете. COVID-19 е една вирусна инфекция и при него проблемите се получават тогава, когато засегне белодробната тъкан, обясни инфекционистът.

,,Във всяка страна има хора като мен, чийто глас се заглушава. Това е причината да се опитам да намеря по-разумен начин, това е моят избор и считам, че е правилен. Трябва да се отворят очите на хората”, заяви накрая гостът в студито.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар