Доц. Мангъров: Не бих ваксинирал децата (видео)

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Инфекцианистът доц. Анатас Мангъров за пореден път оспори решение, свърдано с Covid-19.

„При 110 легла имаме двама болни, скоро ще закрием отделението за COVID. Броят на децата, постъпващи с други инфекции, се увеличава, което означава, че се връщаме към нормалното“, това каза по NOVA NEWS началникът на Детската клиника в Инфекциозна болница – София.Той подчерта, че децата не са боледували тежко от коронавируса.


„Covid-19 е остра вирусна инфекция, която не се лекува с антибиотици, това така и не го разбраха“, категоричен бе специалистът.

Доц. Мангъров информира, че за да се ваксинира едно дете срещу коронавирус, трябва да се подпише информирано съгласие от родител, това е условието. Ако зависило от него, той би казал – не, защото в момента това се прави само от желание да защитим подрастващите, без да има убедителни доказателства за безвредност, те все още не са достоверни и окончателни.

„Повечето деца не разбират, че преболедуват Covid. Който иска да се ваксинира, да го направи, това е информирано съгласие и се носи собствена отговорност“, заяви доц. Мангъров и добави, че за окончателни и достоверни доказателства за безвредност на ваксините са нужни години.

Според него високото ниво на смъртност у нас от коронавируса се дължи на лошото общо здраве на нацията и като се добави към това един агресивен вирус, резултатът е лош краен изход.

Доц. Атанас Мангъров смята, че здравният министър д-р Стойчо Кацаров не е сбъркал с освобождаването на професор Тодор Кантарджиев от поста директор на НЦЗПБ.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар