Доц. Наталия Киселова: Кандидатът на Слави за МВР-министър – Петър Илиев, е за Затвора! Ограби ме, но го покриха заради връзките му!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Кандидатът за министър на вътрешните работи на Слави Трифонов – Петър Илиев, е изплагиатствал труда на колежката си от Юридическия факултет на Софийски университет доц. Наталия Киселова, за да стане доктор. Става въпрос буквално за преписване едно към едно. Скандалът избухва още през 2015, но тогава доц. Киселова бива притисната от ръководството на университета да си мълчи, а Петър Илиев я заплашил със съд.

 

През 2015 г. доц. Наталия Киселова е зверски ограбена от днешния кандидат за МВР-министър от ИТН Петър Илиев

Доц. Наталия Киселова написва и защитава труда си „Парламентарен Контрол“ през 2008 г. Няколко години по- късно, през 2015 г., Петър Илиев представя докторантурата си със заглавие „Компетенция на Народното събрание“. Научните ръководители и журито, сред които е и проф. Георги Близнашки, хвалят труда на Илиев и дори го определят като принос към науката. В същото време, доц. Наталия Киселова с ужас разбира, че книгата й буквално е преписана от Илиев. Опитва се да търси правата си още тогава, но след натиск от страна на факултета, се отказва от претенции към Петър Илиев.

Потушения с натиск и заплахи към доцентката скандал обаче сега избухна отново, и този път е публичен. Всичко тръгва от фейсбук групата „Правна лудост“. Ентусиасти издирват месеци наред книгата на Петър Илиев, но така и не успяват да я намерят. Няма я нито в библиотеката на факултета, нито в СУ, нито при издателя й. Оказва се, че дори самият автор Петър Илиев няма нито едно копие от собствената си книга!

В крайна сметка обаче е намерено едно копие и започва сравняването с труда на доц. Наталия Киселова. Оказва се, че днешният кандидат МВР- министър Петър Илиев буквално е преписал 40 страници от книгата й барабар с бележките под линия. Подробно журналистическо разследване пък твърди, че директно преписаните страници са действително 40, но още 40 са преразказани!

Петър Илиев се е постарал да покрие скандала, като месеци по-рано изкупил целия наличен тираж от книгата си. Подобна кражба обаче няма как да бъде прикрита! Най- срамното е, че научните ръководители, пред които Илиев е защитил откраднатия труд, със сигурност са знаели за кражбата. Но заради връзките на Петъл Илиев, всичко е било потулено.

Адвокатът, който беше спряган дори да кандидат- премиер от Слави Трифонов, има доста странна биография. Завършва Първа английска гимназия, а после специалност „Право“ в СУ с… 6.00! Шеметната си кариера Петър Илиев всъщност дължи на баща си, който е преподавател в академията на МВР. Вероятно на неговите връзки дължи и кандидатурата си за министър на вътрешните работи.

Засега от ИТН мълчат по скандала. Въпреки че е уличен в кражба на интелектуална собственост, Петър Илиев продължава да е кандидатурата им за вътрешен министър. Междувременно в рамките на няколко дни Етичната комисия в СУ беше зарината от сигнали срещу Илиев и се принуди да го разследва за плагиатство. Освен че го грози затвор, Петър Илиев ще загуби и адвокатските си права. Skandalno.net

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар