До дни започва разчистването на терена на бъдещата Национална детска болница – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

До края на месец май започва събарянето на старите сгради на терена на бъдещата Национална детска болница, съобщиха от правителствената пресслужба. Решението е след среща на премиера Димитър Главчев с председателя на Обществения съвет за изграждане на Национална детска болница проф. Иван Литвиненко и изпълнителния директор на СБАЛ по детски болести “Проф. Иван Митев” д-р Благомир Здравков. В срещата участваха също вицепремиерът и финансов министър Людмила Петкова и министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева.

Приключило е делото по обжалването на обществената поръчка и има избран изпълнител за събарянето на сградите, обясни здравният министър Кондева. Предстои Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) да избере изпълнител на техническия проект на детската болница. Срещата с представители на тази банка е в края на месец май. Ще бъдат поканени и членове на Обществения съвет.

“Приоритет на приоритетите е здравето на българските деца”, заяви премиерът Главчев и увери, че служебното правителство ще изпълни в цялост поетия ангажимент за обезпечаване на неотложните нужди на СБАЛ по детски болести “Проф. Иван Митев”. Болницата ще бъде оборудвана с необходимите й нови скенер и рентген. Правителството ще отпусне и близо 1,3 млн. лв. за неотложен ремонт на интензивното отделение и изграждане на нов асансьор за нуждите на пациентите и персонала.

Към момента болницата е единствената университетска детска болница в България. Годишно през нея преминават за лечение около 7000 деца. От своя страна д-р Здравков и проф. Литвиненко благодариха за бързата реакция от страна на премиера и служебния кабинет.

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар