До края на годината може да има нови полицейски протести – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Председателят на УС на СФСМВР Валентин Попов допусна, че до края на годината може да има нови полицейски протести.

Причината е, че служителите в МВР не са доволни от заплатите, които получават. При поскъпването на стоки и услуги, на което сме свидетели, без актуализация на заплатите, съвсем скоро ще се върнем в положението, в което бяхме преди 3-4 години, коментира Попов пред БТА. По думите му все още съществува и задълбочената през миналата година диспропорция в заплащането в различни ведомства от сектора Сигурност.

От думите на Попов стана ясно, че проблемът с униформите също не е решен.

В рамките на годишния лимит служителите, изпълняващи задълженията си в униформа, не могат да получат в пълен обем необходимото им униформено облекло.

„По отношение на качеството на униформите за полицаи и пожарникари определено може много да се желае. Да не говорим за защитното облекло за колегите от Пожарна безопасност и защита на населението. Все още много пожарникари използват защитни средства втора употреба, получени като дарение от западно европейски страни. А някои от тези средства са с изтекъл срок на годност. Решението може да бъде само едно – разработване и въвеждане на нови униформи. С нов дизайн, с нови спецификации“, каза Попов.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар