До месец най-уязвимите групи ще бъдат ваксинирани – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Пандемията е в цялата си сила в Европа и света. Много притеснително е, че новите варианти на коронавируса заразяват много по-бързо и по-млади хора. От днес отново ще ваксинираме по 15 000-20 000 желаещи на ден и с още един месец търпение най-уязвимите групи ще бъдат имунизирани. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на редовното правителствено заседание, на което кабинетът отпусна 7 милиона лева за осигуряването на лични предпазни средства, медицински изделия, лекарствени продукти и дезинфектант за борбата с пандемията от COVID-19, съобщиха от правителствената служба.

Премиерът Борисов отбеляза, че допълнителните мерки, които областните щабове ще приложат локално в червените зони на страната с висока заболеваемост от COVID-19, ще доведат до нормализиране на ситуацията.

Толкова либерални мерки като в България никъде не е имало. Това, че сме разрешили по-свободен начин на живот – нормален начин на живот, не означава, че не трябва да се пазим, да внимаваме, да не носим маските или че не трябва да се събираме на големи групи от хора”, категоричен бе министър-председателят Бойко Борисов. Премиерът разпореди на министъра на здравеопазването Костадин Ангелов да създаде такава организация, че да не остане нито една болница или поликлиника без необходимите предпазни средства.

Данните от последното денонощие

3502 са новите случаи на коронавирус у нас през последното денонощие. Това показват данните на Единния информационен портал. Направени са 17 193 теста, което означава, че положителните проби са над 20%.

През последните 24 часа починали са 138, а оздравелите са 3403. В болници вече са настанени над 6000 души, като 497 от тях са в интензивни отделения. Най-много са новите случаи в София – 882, следват Бургас – с 441, и Варна – с 272.

Поставените ваксини през последното денонощие са 8019, като така общият им брой е 302 151. Общо ваксинирани лица с втора доза – 51 644.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар