До часове силите на Израел нахлуват масирано в ивицата Газа – Свят

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Израелските сили са разделили Ивицата Газа на две части. Вече има “северна Газа и южна Газа”, заяви говорителят на израелските отбранителни сили Даниел Хагари. Очаква се скоро израелските сили за отбрана да влязат в централния град на анклава в следващите часове.

Според Хагари цивилните граждани все още могат да се евакуират на юг. Но той подчертава: “Това е еднопосочен коридор.”Снощи северните части на Газа са била обект на най-масирания ракетен обстрел от началото на войната, която Израел обяви на “Хамас” в отговор на бруталните терористични атаки срещу страната.


Израел съобщи, че само в последното денонощие военновъздушните му сили са атакували 450 цели на територията на анклава. Те включват тунели, военни съоръжения и площадки за изстрелване на противотанкови ракети на Хамас, обявена за терористична организация от ЕС, САЩ и Израел. Според източници на британската обществена медия интернетът и мобилното покритие в Газа също са прекъснати. 

Според здравните власти в Газа, които са контролирани от “Хамас”, броят на убитите палестинци в анклава е нараснал до 9770 души. Тези данни не могат да бъдат потвърдени от независими източници, уточнява ARD, цитирана от DW. 

Междувременно стана ясно, че самолет от кралските военновъздушни сили на Йордания е успял да достави с парашути лекарства в Газа.

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар