До 10 хил. лева искал кметът на Тича за трафик на мигрант

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Между 5000 и 10 000 лева са дали седмината сирийци, заловени в камион край Китен на 19 октомври. Те са били организирани и логистично подпомогнати от кмета на котелското село Тича Якуб Шабанов. Това съобщи окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев.

Задържаха кмет за трафик на мигранти

„На 12 октомври бежанци не са превозвани, но на 19 октомври Якуб, придружаван от две лица, организирал транспортирането на седем сирийски граждани от територията на Царево до вътрешността на страната“, обясни наблюдаващият прокурор Щилиян Димитров.

Също така разследването е установило, че Шабанов е бил в Царево на 12 и 19 октомври. И в двата случая това е ставало късно през нощта.

Кметът на Тича се свързал с човек, който имал камион и му обещал около 2000 лева, за да превози групата мигранти. През цялото време Якуб е споделял информация за местоположението им чрез мобилно приложение.

Якуб Шабанов е задържан през нощта на 19 октомври в село Тича. Той е с криминално досие. Има регистрации за притежание на наркотични вещества и за управление на нерегистрирано МПС, допълниха от прокуратурата.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар