До 2050 г. цигарите могат да изчезнат в много части на света – Любопитно

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

До 2050 г. цигарите могат да изчезнат в много части на света

Агенция “Митници”

Употребата на цигари може да бъде спряна в Съединените щати, части от Европа, Австралия и Латинска Америка, ако настоящата тенденция на спад продължи, съобщава “Блумбърг”.

Според нов доклад тютюнопушенето в много страни може да бъде сведено до минимум през следващите 30 години, като пушачите ще спрат да пушат цигари или ще преминат към алтернативни продукти.

Тютюневата индустрия претърпява едни от най-големите промени в историята си: броят на децата, които в момента пушат, е спаднал с почти три четвърти през последните 20 години, а употребата на цигари при възрастните също е спаднала за първи път.

“Philip Morris International”, производителят на цигарите Малборо и Честърфийлд, също обяви, че може да намали продажбата до 10 години. Компанията пое водещата роля в предоставянето на алтернативи на цигарите с устройството си IQOS с нагрят тютюн и в момента генерира почти една четвърт от приходите си от незапалими продукти, предизвиквайки надпревара с конкуренти като “British American Tobacco”, пише БГНЕС.

Продуктите от ново поколение забавят спада в употребата на никотин на много пазари, а на някои може и да го ускорят. В страни като Китай, Франция и Русия пушенето на цигари вероятно ще е същото и през 2050 г.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар