ДПС напусна КСНС, против актуализация на бюджета с празен чек

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

 Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ напусна предсрочно заседанието на КСНС и изрази недоволството си, че служебният кабинет на президента иска от партиите насляпо да приемат в актуализацията на бюджета 1,2 милиарда лева за непредвидени и извънредни разходи.

“Тоест, празен чек по модела на ГЕРБ. Моделът е “празен чек за раздаване от джипката”. Явно има нова джипка”, възкликна лидерът на ДПС.

“Въпросът е, ако досега Бойко беше в джипката, кой е в новата джипка”, попита той. И си отговори: “Нашето предположение е, че там е дългата ръка на една организирана олигархично, медийно, нпо група, начело с Иво Прокопиев”, заяви Карадайъ.

Той изрази недоволство, че по уверението на експертите на ДПС, пари за социални плащания до края на годината има, но въпреки това служебното правителство иска спешна актуализация и одобрение на 1,2 млрд. лв. за неясни разходи.

“Мисля, че нещата придобиват друг вид, тъй като нашите експерти твърдят, че за пенсиите има средства до края на годината и могат да бъдат осигурени”, загатна Карадайъ, че официалните теми на заседанието на КСНС се изместват. 

Той отправи ироничен намек към президента, че все пак, добре, че се е сетил след година и половина да свика заседание на КСНС, когато законът предвижда да го прави в много по-кратки срокове.

“Похвално е, че имайки предвид чл. 5, ал 2, от закона за КСНС, който казва, че на всеки три месеца трябва да има заседание, похвално е, че след година и половина пандемия има извънредно заседание на КСНС във връзка с Ковид, а по същество се разглежда евентуална актуализация на предложен проектобюджет”, негодува Карадайъ.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар