ДПС не послуша лидера си, най-малко 1/4 от електората му са подкрепили Радев

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

35% от гласувалите за ДПС миналата неделя днес са подкрепили Румен Радев, a 63% – Анастас Герджиков. Това ясно от екзит пола на социологическата агенция „Алфа рисърч“, представени по бТВ. 

Същевременно данните на „Галъп интернешълнъл болкан“ показват, че 72% от гласувалите миналата неделя за Мустафа Карадайъ днес са подкрепили Анастас Герджиков на балотажа, а 24% от подкрепилите Карадайъ са гласували за Румен Радев.

 

 

Избирателите на първата политическа сила „Продължаваме промяната“ масово са предпочели Румен Радев – 91% от гласувалите за партията на Кирил Петков и Асен Василев. Все пак 9% от техните гласоподаватели са подкрепили ректора на СУ проф. Анастас Герджиков, показват данните на „Алфа рисърч“.

 

 

Избирателите на БСП са се консолидирали около избора на Радев, като 96% са гласували за него. Едва 2% са пуснали гласа си за Герджиков, а 2% не са подкрепили никого.

 

 

89% от подкрепящите „Има такъв народ“ са гласували за Румен Радев, а 9% за Анастас Герджиков. Това е леко изненадващо на фона на отдавна заявената към Радев подкрепа от лидера на ИТН Слави Трифонов. Другите 2% от избирателите им не са подкрепили никого.

 

 

Голямата част от избирателите на партията, подкрепила Анастас Герджиков – ГЕРБ, логично са гласували за него – 89%. Въпреки това една немалка част от техните привърженици са подкрекпили Румен Радев – 10%. Останалите 1% не са подкрепили никого.

 

 

Избирателите на „Демократична България“ са по-разединени в избора си: 70% са гласували за Радев, а 22% за Герджиков. Цели 8% от избирателите на ДБ не са подкрепили никого.

 

 

По-голямата част от поддръжниците на„Възраждане“ са избрали Румен Радев – 72%, а 21% са гласували за Герджиков. 7% от избирателите на „Възраждане“ не са подкрепили нито един от двамата.

 

 

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар