ДПС съсипва Родопите, за да пълни партийната каса

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Фирми, подчинени на ДПС, пълнят хазната на партията, унищожавайки Родопите.

Хората, живеещи в планинските села мълчаливо търпят тиранията на Догановите пионки – никой не иска да си навлече проблеми.

Малцината, опитали да се противопоставят на безобразията на  депесарите, превръщат живота си в кошмар.
Изсичането на горите в Родопите е партийна политика. Доходоносният бизнес е един от основните източници на приходи в касичката на ДПС. Позволява се сеч на фирмата, която внесе най- много пари в банковите сметки на партията. Още преди да започне наддаването, кандидатите плащат задължителната такса, за да бъдат допуснати до конкурса. Парите
Незаконно сечище в Родопите
прибират лесничейските стопанства, като една част остава за тях, а другата, по- голямата,  се внася в сметките на ДПС. След такса включване, отново събират пари от фирмите – тарифата се определя от цената на дървесината.
Конкурсите за изсичане на горски масиви се провеждат в пълен разрез със законовата процедура. Горските стопанства обикновено са свързани с Догановата партия, така че не се притесняват от незаконните си действия.
Най- шокиращото е, че дори новите общинари от ГЕРБ не са в състояние да спрат мародерствата на съюза между т. нар. „дървена мафия” и Ахмед Доган. Напротив! Повечето влизат в топла връзка с колегите си от местното ДПС и
Кариера за добив на облицовки
си затварят очите срещу някакъв вид материална облага. В с.  Сатовча, директор на ловно стопанство от ДПС обзавел с лични средства централата на ГЕРБ в селото.
Освен бизнеса със сеч на дървета, добивът на облицовачни плочи също е в ръцете на хора, свързани с ДПС. От няколко десетки предприятия, само две имат разрешително за извършването на подобна дейност. Собствениците са местни големци, отчитащи процент от печалбата си на партията, така че на тях не им трябва документ. Вредата върху околната среда от безобразното разкопаване, е огромна. Фирмите по закон са длъжни да залесяват експлоатираните терени, но не го правят. В резултат, се образуват опасни свлачища, защото няма дървета, които да задържат почвата. Има сигнали от села, разположени близо до кариери, че водата им е замърсена от изкопните работи. Жалбите им обаче потъват в небитието.

Източник: Скандално

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар