ДПС: Ще подкрепим кабинет на новите партии

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Ние изразихме нашата готовност за евентуална подкрепа за правителство, съставено от трите нови партии в Народното събрание. Но бихме направили това при наличие на евентуални приоритети – като борбата с ковид кризата, социално-икономическите мерки и ускорена ваксинация. 

Това обяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ по време на консултациите при президента. “Ние държим на изготвянето на плана за възстановяване и устойчивост. Имахме възможност и в наши декларации да заявим, че това са важни приоритети, за които за съжаление България не е готова. “Достойното ни членство в евро-атлантическите структури също е важно”, подчерта още Карадайъ.

“Трябва да видим и каква ще е икономическата програма, България трябва да има ускорено икономическо развитие – три пъти по-бързо, отколкото досега.  Това са ни основните приоритети”, допълни Карадайъ.

Той за пореден път каза, че трябва спрем омразата, разделението, противопоставянето, да възстановим политическата нормалност, демокрацията в България и да дадем рестарт на държавността. “Последните 4 години ние от ДПС не се спряхме да повтаряме, че е нужен диалог –  между институциите, между партиите – за да има нормалност в политиката”, заключи Карадайъ.

Президентът Румен Радев пък подчерта, че по отношение на ДПС също съществува хипотезата да им бъде връчен трети мандат.

След края на консултациите Мустафа Карадайъ уточни пред журналистите, че ДПС досега не са водили конкретни разговори с нито една партия за съставяне на правителство. На въпрос как ще коментира обвиненията, че акция “Росенец” през лятото е била съвместна акция на “Демократична България” и ДПС, Карадайъ отговори така: Там прекият участник в тази акция беше г-н Борисов.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар