ДПС ще подкрепи новите партии в НС за съставяне на кабинет, без да участва в него

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Движението за права и свободи няма да подкрепи правителство на срутилите се партии, на загубилите изборите – ГЕРБ и БСП, но e готово да подкрепи кабинет на новите партии в следващия парламент без да участва в него, обяви на брифинг в централата на партията лидерът на Движението Мустафа Карадайъ.

“ДПС постигна много добър резултат на тези избори. ДПС е единствената партия, която увеличи своя резултат на тези избори, докато другите 2 основни партии ГЕРБ и БСП загубиха над 300 000 гласа едната, над 450 000 – другата или 20 и съответно 37 мандата. ДПС увеличи своите гласове с над 20 000, а мандатите си с над 4”, заяви в началото на брифинга Карадайъ.

“ДПС не загуби нито един мандат от тези, които имаше в предишното Народно събрание”, каза още той.

От ДПС разчитат на избора на гражданите като искане за промяна.

“Потвърждаваме, че разчитаме вота на избирателите като желание за промяна. От ДПС започнахме промяната от себе си. Още на изборите за членове на ЕП слоганът ни беше “Ние залагаме на младите”, подчерта в изказването си лидерът на ДПС и обяви:

ДПС няма да подкрепи правителство на срутилите се партии – ГЕРБ и БСП. Ако предложат кабинет, ние няма да подкрепим. Но България трябва да участва в общия европейски дебат, който тече в момента. Затова, водени от грижата за хората и за страната, заявяваме че бихме подкрепили кабинет на новите партии в новото Народно събрание, което да има ясни и точни цели, без да участваме в него”, посочи лидерът на ДПС.

Той призова всички партии от новото Народно събрание за диалог и отговорност.

“Ако трите политически формации не успеят да реализират кабинет, ДПС сме готови за нови избори още сега”, категоричен бе лидерът на движението.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар