Драгомир Стойнев: Опасно е прекъсването на диалога в

Драгомир Стойнев: Опасно е прекъсването на диалога в „триъгълника на властта“

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Опасно е прекъсване на нормалния тон между парламент, правителство и президент, каза от парламентарната трибуна Драгомир Стойнев, който прочете декларация от името на ПГ на БСП за България в началото на новата сесия на Народното събрание.

Според Стойнев „на парче правим политика, която логично ще ни доведе до резултати на парче“. Той е на мнение, че трябва повече диалог в самата коалиция. По думите му опозицията и коалицията от друга страна не са в диалог по националните теми. Според него е опасно и прекъсването на диалога в „триъгълника на властта“.Живеем под заплахи, които отдавна надскочиха родните политически караници от последните десетилетия, а в ситуация на заплаха липсва национална цел, на мнение е Стойнев. 


В Украйна е налице „конфликт, случващ се под носа ни и прекрояващ толкова стабилно изглеждащото статукво в Европа“ след Берлинската стена, отбеляза той и добави: „Как реагираме на заплахите? По-скоро раздирани, отколкото консолидирани. По-скоро вторачени в отделни ценности, идеи, интереси, отколкото концентрирани към общото.“

БСП има ясна позиция по конфликта в Украйна и по формата на помощта – хуманитарна подкрепа, припомни Драгомир Стойнев.

Защо в България „така настървено се караме да доставим ли оръжие или не“, вместо да търсим друга тема – мостове и пътища за излизане от конфликта, попита Стойнев.

България е исторически и стратегически в сърцето на Черноморския регион и това ще бъде така и утре, подчерта той и отбеляза: „Целта ни не е раздор, а да предотвратим крайностите, на които сме свидетели.“

За БСП тема номер едно е какво ще свърши това Народно събрание и как ще продължи страната напред, каза в заключение Драгомир Стойнев.

 

Източник: dir.bg

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар