“Дракон” се прибира на Земята, след като се отдели от МКС

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Четирима астронавти напуснаха Международната космическа станция (МКС) и се отправиха към Земята, съобщи ДПА, позовавайки се на американската космическа агенция НАСА.

“Дракон” на “Спейс Екс” се отдели от МКС и екипаж 7 приключва продължителната си научна мисия на борда на МКС”, написаха от НАСА в акаунта си в социалната мрежа Екс, известна преди като Туитър, съобщава БТА.

МКС напуснаха американската астронавтка Джазмин Могбели, астронавтът на Европейската космическа агенция Андреас Могенсен от Дания, астронавтът на японската космическа агенция ДЖАКСА Сатоши Фурукава и руският космонавт Константин Борисов.

Те бяха повече от шест месеца на МКС. Капсулата “Дракон” се очаква да се приводни край бреговете на Флорида във вторник.

Сътрудничеството в космоса между САЩ и Русия продължава въпреки войната в Украйна и възникналото напрежение заради нея между двете страни.

Астронавтите на НАСА Матю Доминик, Майкъл Барат и Джанет Епс и руският космонавт Александър Гребьонкин от екипаж 8 се отправиха към МКС на 4 март и вече са на мисия. Освен тях на МКС има още трима астронавти.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар