Драмите в новата парламентарна група на „Величие” продължават – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Драмите в новата парламентарна група на „Величие” продължават

стоп кадър/Евроком

Драмите в новата парламентарна група на “Величие” продължават. Лидерът подполковник Николай Марков се опълчи на идеолога Ивелин Михайлов, собственик на Историческия парк с. Неофит Рилски.

През почивните дни Ивелин Михайлов обяви, че от парламентарната група на “Величие” може да бъдат изключени 5-6 души заради съмнение, че са гласували с ГЕРБ и ДПС.

Има потенциално разцепление в партията, това е направо предателство. Вчерашното гласуване е предателство срещу народа. Не можем да гласуваме за престъпници. Говорих с деветима от нашите депутати, които казаха твърдо, че няма да направят такова нещо, другите ми казват, че това е политика”, каза Михайлов.

В петък депутатите на “Величие” осигуриха 13 гласа за избора на Анна Александрова за шеф на комисията за промяна на правилника на парламента. Т.е. за нея гласува цялата ПГ на партията, а не само 5-6 души. За Александрова гласуваха ГЕРБ, ДПС и трима от “Продължаваме промяната – Демократична България” (ПП-ДБ).

В момента “Величие” има 13 депутати. Ако петима напуснат или бъдат изключени, парламентарната група се разпада, защото за съществуването и са необходими поне 10 депутати.

“Михайлов е член на партията, как да изключва, кой да изключва”, коментира Марков. Той допълни, че няма начин “обикновен член” да изключва депутати. “Може би го е казал в някакво емоционално състояние. (…) Той е чистосърдечен човек, абсолютно истински и пълнокръвен. Той реагира емоционално”, продължи Николай Марков.

Той разказа още, че попитал Михайлов дали има доказателства, че парламентарната група или хора от нея са купени. Бизнесменът нямал доказателства. “Ако реакцията му е обоснована, трябва да е на конкретни факти, а не кой какво е сънувал снощи. Ако има доказателства, да ги даде”, каза още Марков и посочи, че Михайлов не е влязъл в листите на “Величие”, защото искал да се занимава с предприемачество. Той нямал достъп до информационните потоци в парламента, които председателят на партията трябва да отчете. Гласуването с ГЕРБ и ДПС било за “сервизно решение” и от това не можело да се правят генерални изводи. “Това е много обидно за депутатите, за тези, които са ни подкрепили, и за мен като председател”, посочи Марков.

На въпрос дали “Величие” остава на позицията си, че няма да подкрепи правителство на ГЕРБ и ДПС, Марков отговори: “Вероятно, нека да видим как ще се развият ситуациите”.

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар