Дребните номера на амбулантния политик В.С.

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Амбулантният политик Волен Сидеров от два-три месеца работи на Лениновия принцип: крачка назад – две напред! Той усети, че близостта с Бойко Борисов му носи само негативи. Освен това го изритаха от сладкия пост председател на парламентарната група.

И намери повод по време на местните избори да напусне парламента. Ужасно бе потресен, че нямало дебати по неговата оставка. Ами това ясно показва, че на никого не му пука за неговото присъствие или отсъствия в парламента.

И веднага даде команда на личната си телевизийка да заеме опозиционни окопи. Ама не да бие по ГЕРБ, а по другата опозиционна партия – БСП .

Такова поведение впрочем Волен и неговата телевизия имаха по време на местните избори. Той не се заяждаше с Фандъкова, а с…Мая Манолова.

Плитки, дребни тарикатлъци на един политически помияр.

И сега дребният / не само на ръст!/ политикан е подготвил и пробутва нова атака.

Тя е по повод вота на недоверие.

И поставя пет въпроса на БСП.

Ще изгони ли американците от базите в България? Страхотно, нали? Волен много добре знае, че това вече невъзможно. Просто, защото има договори преподписани и от ГЕРБ. Ще наложи ли мораториум върху ползването на мините за полезни изкопаеми? И това не може да стане, защото е обвързано с яки договори. Развалянето им, ще вкара в страхотни харчове държавата. Да са мислили онези, дето са давали концесията.

Ще махне ли санкциите срещу Русия? Тук белият политически мъник става все повече жалък. Той две години беше на софрата на властта, яде и се облизва. Защо не постави този въпрос на Борисов? Нещо повече – точно когато въртеше куйрук край Бойко, правителството прие национална стратегия ,където черно на бяло е записано: главен враг на България е…Русия! Тогава Волен мълча и се спотаи като бълха в гащи. Защо не скочи, защо не се оттегли от поддръжката на кабинета?

Ще вдигне ли БСП минималната пенсия на 500 лева, а минималната заплата да е хиляда лева? Отново същият контра въпрос: нали беше във властта – защо тогава не направи това финансово чудо, а мънкаше каква голяма работа е да се дадат по 40 лева на най-бедните. Сидеров си прави тарикатската сметка, затова и нарочно напусна парламента: ще мятка крачоли из столичната община до парламентарните избори. Ще се преструва на умряла лисица и на уж опозиционер, за да залъже нещастните бедняци. И да се появи отново – той видният борец за правда и свобода, в парламента. Това е номерът на този амбулантен политик, за който личният интерес е над всичко. Никога клетите бедняци с 200 лева пенсия няма да разберат откъде са многото пари на Волен, с какви средства издържа телевизия и вестник. Да, той ще продължава да се фръцка с лъскави костюми, да пиянства в столичните ресторанти и да вдига скандали, а тези наивници, дето ще гласуват за него, ще потъват още повече в житейската тиня.

Автор: Стефан Северин

Източник: Фейсбук профил на Стефан Северин

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар