„Дронамикс“ проучва водородна технология за зелени товарни дронове

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Компаниите „Дронамикс“ и „Кранфийлд Еъроспейс Солюшънс“ (Cranfield Aerospace Solutions – CAeS) ще интегрират технология за водородни горивни клетки в товарния дрон „Черния лебед“, съобщава „Дронамикс“, цитиран от БТА.

Компаниите ще работят за интегрирането на водородната технология, която CAeS разработва, в „Черния лебед“ за търговски полети с нулеви емисии. Дронът е способен да пренася товар до 350 кг на разстояние до 2500 км.Когато започнахме да разработваме нашата дрон-технология , имахме много ясна цел – да създадем най-ефективния товарен самолет. По-бърз, по-евтин, по-екологичен. Партньорството ни с „Кранфийлд Еъроспейс Солюшънс“ ще ни позволи да предоставим чиста авиационна технология с нулеви емисии на повече общности и бизнеси по света. Предстои ни много работа и сме развълнувани за бъдещето„, казва Константин Рангелов, съосновател и главен технически директор на „Дронамикс“.


Партньорството с „Дронамикс“ представлява фантастична възможност за CAeS. Технологията с водородни горивни клетки, която в момента разработваме за 9-местния Britten-Norman Islander ще промени облика на регионалните авиокомпании, както и ще окаже огромно влияние и върху товарната индустрия. Виждаме много перспективи от възможността да комбинираме опита и експертизата на CAeS и „Дронамикс„, казва Пол Хътън, главен изпълнителен директор на CAeS.

Международната Асоциация за Гражданска Авиация (ICAO) наскоро обяви колективна глобална цел за нулеви нетни въглеродни емисии до 2050 г.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар