ДРУГ СВЯТ! Френско шато за $64 млн. ще бъде съборено, няма разрешително за строежа

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Френски съд разпореди на бизнесмен мултимилионер, посветил повече от десетилетие в изграждането на своята къща-мечта, да я разруши, защото не е получил разрешение за строеж.

На предприемача Пиер Дитер е предоставен срок от 18 месеца да унищожи жилището си в Грас, Южна Франция, на стойност 64 млн. долара, от съда в Екс-ан-Прованс в понеделник. Той също така е получил и глоба от 450 000 евро (506 000 долара), съобщават международните медии.

Имението, наречено Шато Дитер (Замъкът Дитер, от френски) с размери от 3000 кв. метра е построено върху стара фермерска къща 200 кв. м, закупена през 2000 г., и сега е на стойност 64 милиона долара (57 милиона евро), заключава експертизата.

Според Myprivatevillas, домът е разположен на 17 акра, с 18 апартамента, две площадки за хеликоптери, плувен басейн и градина.

Той е построен в традиционен тоскански стил, но се намира на 25 мили от Ница.

Съдът е постановил срещу Дитер и допълнителни 500 евро глоба на ден, всеки ден след изтичане на 18-месечния срок за разрушаване на имота.

На предварителното изслушване през януари прокурорът Пиер-Жан Гори определи къщата като “фараонски проект, делюзия, напълно незаконен и построен незаконно”. Той добавя, че изграждането на имота е извършено “в нарушение на правилата за градско планиране, безопасността и околна среда” от собственик, чиято “единствена грижа са парите”, съобщава Le Figaro.

Решението на съда от понеделник слага край на 14-годишната правна битка между съда в Екс-ан-Прованс, собственика на имота и няколко от съседите на Дитер.

Сега милионерът трябва да разруши всички части на замъка, построени без разрешение за строеж, но е позволено да остави първоначалната стопанска постройка, постанови съдът.

Съседите не одобрявали шума, причинен от гости, които наемали къщата за сватби и партита срещу 50 000 евро на нощ. Съседите също били смущавани от големите филмови и телевизионни продукции, заснемани в къщата. Сцени от шоуто на Скай Атлантик “Ривиера”, например, са заснети в къщата.

Дитер обявил пред съда, че ще изпълни заповедта да се унищожат всички сгради, построени без разрешение.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар