ДСБ зарязва Реформаторския блок, вижте при какви условия

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

В последните дни Радан Кънев е изключително краен в оценките на колегите си, а изглежда и в решенията. Той и колегите му от ДСБ ще обсъдят идеята да напуснат парламентарната група на Реформаторския блок. Това ще се случи при условие, че се стигне до споразумение между ГЕРБ, Реформаторския блок, Патриотичния фронт и “Атака” за съставяне на правителство в този парламент.

“ДСБ няма да подкрепи такова “трикаджийско” правителство, което отдалечава страната от целта за Нова българска република. Ако ГЕРБ, Реформаторският блок, Патриотичният фронт, “Атака” и партията на Бареков искат да продължат да управляват, да излязат и да кажат. Естествено е най-голямата партия – ГЕРБ, да си понесе отговорността да си излъчи премиера и министрите. Ако са се отказали от властта, най-сетне да се фиксира дата за предсрочни избори и да отиваме на избори, което ние смятаме за разумното решение”, коментира Радан Кънев във Варна.

Според него отговорността за този мандат трябва да бъде изцяло на партиите, които показват, че “за тях властта е над всичко”. Освен това Радан Кънев определи себе си като “най-разпознаваемия десен политик в България след Бойко Борисов”.

“А Бойко Борисов – спорно колко е десен, е част от миналото на българската политика. Големият въпрос е какво идва след него. Ще допуснем ли след него да дойдат БСП, да дойдат ДПС и популистки формации, или ще успеем да развием истинска дясна политика в България след края на фалшивата ера “Борисов”, каза още Кънев.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар