Дугин застана зад Путин и му се обясни във вярност

Дугин застана зад Путин и му се обясни във вярност

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Руският ултранационалистически идеолог Александър Дугин, смятан за един от най-ревностните поддръжници а офанзивата в Украйна, увери, че остава верен на Владимир Путин, въпреки поражението на Москва в украинския град Херсон, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

„Западът започна да разпространява фейк, че аз и руските патриоти сме се отвърнали от Путин след предаването на Херсон и уж сме искали оттеглянето му“, написа снощи Дугин в „Телеграм“.„Да страдаме от загубата на Херсон е едно. Но нашата връзка с главнокомандващия е друго нещо. Ние сме верни на Путин и ще поддържаме военната операция [в Украйна] и Русия докрай“, добавя Дугин в съобщението си.


В петък Дугин публикува друго съобщение, в което изглеждаше, че критикува Кремъл след загубата на Херсон. В него той твърдеше, че руската власт не може да се отказва повече от нищо и че „пределът е достигнат“.

Въз основа на това съобщение американският аналитичен Институт за изследване на войната посочи в съобщение, че оттеглянето от Херсон е предизвикало „идеологически разрив между фигури, подкрепящи войната, и Владимир Путин“, което може да подкопае доверието в руския президент.

С вчерашното си съобщение Дугин се защити като написа, че „ако имаме оплаквания, те са срещу от членовете на ръководния елит, които вече бягат и един след друг предават върховния главнокомандващ“.

Той заяви също, че руското общество трябва да се мобилизира „духовно и идеологически“, за да спечели конфликта без използване на ядрени оръжия.

Отстъплението от Херсон, стратегически град в южна Украйна, беше публично подкрепено от други руски личности, които обаче настояват за използване на най-радикални решения в Украйна. Сред тях са чеченският лидер Рамзан Кадиров и ръководителят на паравоенната група „Вагнер“ Евгений Пригожин.

60-годишният Александър Дугин отдавна лансира идеологията на „неоеврезийството“ и призовава светът да се освободи от западните отклонения чрез изграждането на империя, която обхваща Европа и Азия.

Доколко Дугин е

В края на август неговата дъщеря Даря Дугина беше убита в бомбен атентат близо до Москва. Атаката беше приписана от Русия на украинските служби.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар