Дуров обяви появата на чатботове с изкуствен интелект в Telegram

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

В месинджъра Telegram има възможност за трансформиране на личните акаунти в бизнес профили в специален раздел Telegram Business. Създателят на услугата Павел Дуров разказа за това в своя канал, като същевременно обяви появата на ботове с изкуствен интелект в месинджъра.

“Тази седмица стартирахме първата партида от функции на Telegram Business. Потребителите вече могат да преобразуват личните си акаунти в Telegram в бизнес акаунти. Това ще им позволи да добавят своето местоположение и работно време, да организират чатовете с цветни тагове, да използват автоматични съобщения за добре дошли или за невъзможност да отговорят в момента, както и шаблони за бързи отговори” – разяснява Дуров в изявлението си.

Освен това, той обяви нови функции, една от които “ще преобрази начина, по който потребителите взаимодействат с чатботовете”. Притежателите на бизнес акаунти в Telegram ще могат да ангажират чатботове като “невидими секретари”, които ще изведат автоматизацията на ново ниво благодарение на технологии, базирани на изкуствен интелект. Новият Bot API ще бъде достъпен за разработчиците напълно безплатно до края на този месец.

В допълнение към това Дуров обеща, че през годината в Telegram ще се появят още интересни неща за бизнеса и разработчиците. Припомняме също, че в края на миналия месец Дуров обяви функция за монетизиране на канали. Като част от това нововъведение собствениците на публични канали на Telegram ще получават до 50% от сумата на приходите, генерирани от платформата за показване на реклами в техните канали. Възнаграждението ще се изплаща в криптовалутата Toncoin, която може да бъде осребрена или инвестирана в по-нататъшното развитие на техните канали.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар