Дъглас Макгрегър

Дъглас Макгрегър: Войната отдавна приключи. Русия нарочно не напада, умишлено изчаква

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Бившият първи съветник на Пентагона по времето на президента Доналд Тръмп – полковник Дъглас Макгрегър заяви в YouTube предаване, че войната в Украйна отдавна е свършила поради пълното военно, физическо, икономическо и демографско изчерпване на киевския режим. Но Русия умишлено не предприема победна контраофанзива, а изчаква.

„Руснаците са взели решение да изчакат, надявайки се на две неща. Първото е преговори с Киев и западните му спонсори, за да се избегнат цивилни жертви. Западът обаче е опрян до стената, той няма алтернативна опция… затова е безсмислено да чакаме мирни преговори. Втората причина Русия да чака, а да не напада е, че съвсем скоро европейските икономики ще се сринат“, категоричен е той.

Макгрегър каза, че на Русия няма да ѝ се наложи да чака дълго пълния европейски фалит.

„Европа е изправена не просто пред сериозна рецесия, а пред тотална икономическа катастрофа. През зимата проблемите с горивата ще бъдат катастрофални. Европейският съюз е пред фалит и разпад, затова мисля, че руснаците са решили: нека изчакаме малко, докато всичко се разпадне. Защото руснаците всъщност не искат да убиват никого„, поясни тезата си бившият първи съветник на Пентагона.

„Искам да ви напомня: Путин изобщо не е като нас. Путин иска да живее в мир със Запада, в мир с украинците. Русия изнасяше огромно количеството ресурси за Запада на стойност стотици милиарди долари, на нея не й беше необходимо да се конфронтира със Запада. А ние какво му казвахме през цялото време на Путин и какво продължаваме да му казваме: Ние не искаме да живеем в мир с вас, г-н Путин. Ето къде е проблемът„, категоричен е Макгрегър.

„Точно желанието на Путин за мир е неприемливо за САЩ“, обясни полковникът: „Затова казваме, че той трябва да си ходи, че неговият режим трябва да падне. Русия трябва да бъде разделена, фрагментирана и продадена, разбита с чук и раздробена. Такъв е планът на САЩ, за да оцелеят те самите като световна империя и въобще. Но след година и половина война в Украйна, стана ясно, че този план няма да успее“, каза Макгрегър.

Така че всичко зависи в момента от европейците, те могат да сложат край на конфликта. Това обаче няма да отмени техния фалит. Но поне държавите им ще останат цели, макар и бедни. Другото нещо, разбира се, което Русия се готви да направи, е да тръгне към полската граница. Тя разполага с всички възможности да направят това. Руската армия прогресивно увеличава своята численост и подготовка. Вече са набрани 750 000 души с тенденция до пролетта броят им да нарасне до 1,2 милиона души. Всичко, което искахме да предотвратим с тази война, се случва. Ние положихме големи усилия да предизвикаме звярът, от който винаги сме се страхували, да се събуди и надигне, заключи той.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар