Дълбоки съболезнования. В тежки мъки си отиде легенда на БНТ

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Един от първите водещи на емблематичното публицистично предаване „Панорама“ – Антон Вергиев, е починал в адски мъки в Америка, където живее от години.

Легендата на БНТ издъхнал на преклонната 82-годишна възраст, след като боледувал дълго и в последните месеци от живота си бил напълно прикован към леглото.

За него се грижели роднините му, които също живеят в САЩ повече от десетилетие. Вергиев бил погребан в гробищния град на американския град, на който бил жител. Близките му преценили, че така е редно, защото не възнамерявали да се връщат обратно в България, а и внуците на водещия се водели американци по паспорт.

Семейството на Вергиев, макар обидени на телевизионерите у нас, все пак изпратили новината за кончината му до колегите му. В БНТ все още имало кадри, които си спомняли славните времена на медията, когато Антон бил част от нейните доайени. Те останали шокирани не само от скръбната вест, но и от факта, че той бил извън България, пише “Ретро”. След напускането му никой не се интересувал от него и за годините усърден труд напомняли само имената му, вписани в архивите на телевизията.

Със смъртта на пореден водещ на „Панорама“ на „Сан Стефано“ 29 тръгнали коментари, че столът на предаването е прокълнат и който е седнал там, хубаво не е видял.

„Само в последните няколко месеца двама души, които са водели  „Панорама“, се споминаха. Първо издъхна Величко Скорчев, а сега и Вергиев. И двамата бяха възрастни, но все пак…“, коментирали помежду си хора от екипа на БНТ.

Сред застигнатите от проклятието е и единствената жена, която някога е сядала на стола на водещия в студиото му, а именно Валя Ахчиева. Последните няколко месеца са изключително тежки за журналистката, която се забърка в серия скандали и бе свалена от ефир. Нажежената ситуация се отразявала изключително тежко на телевизионерката, която не била на себе си, след като останала без предаването си „Открито“.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар