Дълги ремонти затапват АМ

Дълги ремонти затапват АМ “Тракия” на две места в посока София

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Започват ремонти на два пътни участъка на АМ Тракия, съобщава Агенция “Пътна инфраструктура” (АПИ).

От 10:00 ч. на 8 май до 7 юни се променя организацията на движение в посока София между 20-и и 21-и км на АМ “Тракия” за ремонт на селскостопански подлез. Трафикът ще преминава двупосочно в ремонтираното платно за Бургас, а скоростта в участъка ще е до 50 км/ч.

По време на ремонтните дейности в часовете с интензивен трафик през почивните дни преминаването на тежкотоварни автомобили над 12 т. временно ще се пренасочва по обходен маршрут по път I-8 София – Пловдив. В петък от 12:00 ч. до 20:00 ч. и в събота от 8:00 ч. до 14:00 ч. камионите пътуващи в посока София ще се отбиват при пътен възел “Вакарел” – при 23-ти км на АМ “Тракия”, и ще се връщат на магистралата по пътната връзка с първокласния път София – Пловдив при 5-ти км. В неделя ограничението ще е от 8:00 ч. до 14:00 ч. и ще се използва същото алтернативно трасе.

При засилен трафик в участъка, по указание на “Пътна полиция”, може да се въвежда реверсивно движение с две ленти в посока Пловдив и една към София от 14:00 ч. в петък до 14:00 ч. в събота и две ленти в посока София и една към Пловдив от 14:00 ч. до 20:00 ч. в неделя.

От агенцията апелират шофьорите да пътуват внимателно, да следват стриктно поставената пътна сигнализация, да спазват дистанция и да не предприемат рискови изпреварвания, застрашаващи безопасността на останалите пътуващи.

От утре до 21 май за ремонт на фуги на мостово съоръжение се променя организацията на движение в посока София при 339-ти км на АМ “Тракия”. Трафикът ще се осъществява двупосочно в платното за Бургас. За извършването на ремонтните дейности ще бъде затворен участък от около 150 метра. Предвижда се при необходимост и по преценка на “Пътна полиция” временно да се въвежда реверсивно движение, с което да се улесни пътуването в отсечката.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар