Дървена ваканция. Мислите ли, че ще има такива тази зима?

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Защо денят започва така? 

Земеделци излизат на протест срещу “безконтролния внос на украинско зърно”.Париж започна с икономиите – светлините на Айфеловата кула ще бъдат изключвани по-рано вечер.


Бившият финансов министър Асен Василев е разпоредил “да няма нито една стотинка в бюджета за тази година за инхаус договорите, а строителството на магистрала “Хемус” е именно по инхаус договори между АПИ и “Автомагистрали” – това написа във Facebook бившият регионален министър Гроздан Караджов, след като служебният ресорен министър Иван Шишков се похвали, че е платил по договорите за строителството на “Хемус”. “Той ме упрекна, че не съм платил нищо на фирмите! Доскоро Кирил Петков и Асен Василев пък ме обвиняваха, че съм искал пари, за да плащам на същите тези фирми! Истината е проста – финансовият министър разпореди да няма нито стотинка в бюджета за инхаус договорите. Още през октомври 2021 г. работна група начело с тогавашния министър на правосъдието Иван Демерджиев обяви, че инхаус процедурите са заобикаляне на закона, а договорите, сключени по тях, са незаконни. Тогавашният вътрешен министър Бойко Рашков нарече това “престъплението на века”!”, пише още Караджов и напомня, че през е предложил на премиера Петков, на Рашков и на Василев договорите да бъдат прекратени. Тримата обаче стигнали до проблема едва през май, като решили договорите да бъдат узаконени като такива за строително-монтажни работи. “Дори и това не довършиха!”, подчертава още Караджов в своята публикация. 

A какво ще кажете за това?

Ден преди началото на учебната година служебният министър на образованието проф. Сашо Пенов коментира пред журналисти, че МОН ще търси решения, така че да не се налага прекъсване на учебния процес заради ниски температури. По отношение на притесненията дали училищата ще успеят да покрият разходите си за отопление през есенно-зимния сезон, Пенов увери, че ситуацията ще се преценявана индивидуално на ниво учебно заведение: “Тук има и възможности за разсрочване, за отсрочване и т.н. Ситуацията във всичките 2347 училища не е еднаква и не можем предварително да говорим за това как еднакво спрямо всичките ще приложим някаква мярка, зависи от конкретния казус”.

 

 

 

 

Източник: dir.bg


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар