Промяната

Държавата буквално се счупи в последните дни – в кабинета се държат като ядосани съпруги, които си тръгват и след тях и потоп

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Днес излезе един доклад от Брюксел, в който се казва, че или Европа ще намали потреблението си с 15 на сто или ще трябва да се изпадне в криза за газ. А ние трябва да намалим с 49 на сто. Това каза Георги Кадиев пред бТВ. Това значи, че трябва да спрем Лукойл и Топлофикация – София, те са по една трета.

На мазут Топлофикация ще издържи точно пет дни, отсече той.

При нас доставките са прекратени без да имаме алтернатива, каза още той.

В последните два дни държавата се счупи буквално – няма парламент, няма сигурност за газа, няма правителство, няма решения за еленерегията, посочи Кадиев. Пътните фирми искат, а няяма пари, няма да върви планът за възстановяване и само негативни новини идват. Следващото правителство трябва да е от гении и магьосници. Светът стана много сложен, а ние го усложняваме повече с глупост след глупост, отсече той.

С развалените ни връзки, ние се оказваме повече във война с Русия, отколкото Украйна, метафорично казано. Изгонихме чистачки, охранители и счетоводители, оставихме консулствата без персонал. ЕС изгони общо около 450 шпиони заедно с Великобритания, от тях 70-80 са наши, каза той.

Чета руски медии и там отношението към България е много лошо, ние сме толкова малки каато мащаб, толкова мънички…, каза още Кадиев.

Ще бъде истинско чудо, ако имаме прилична зима, как ще се справи бизнесът, ако няма пари. Каква ще е цената на парното с този поскъпнал с 55 на сто газ, отсече той.

Кадиев смята, че очевидно няма пари в държавата, а министърът на финансите излязъл в отпуска. Това са като ядосани съпруги, които си тръгват и след тях  и потоп, каза още експертът.

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар