Държавата плаща частично дълга към „Автомагистрали-Черно море“ до 5 дни

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

В рамките на следващите 5 дни държавата ще преведе част от сумата, която дължи на частната компания „Автомагистрали-Черно море“ за ремонта на магистрала „Тракия“ между Чирпан и Стара Загора. С нея фирмата ще може да плати забавените заплати на служителите си. Това стана ясно от думите на заместник-министъра на регионалното развитие Валентин Граматиков, който слезе при протестиращите работници на компанията и подкрепящите ги техни колеги от „ИСА 2000“, които първоначално блокираха с жива верига сградата на ведомството, а по-късно дори се опитаха да влязат в нея.

От думите му се разбра, че не става въпрос за цялата дължима сума, която възлиза на близо 37 млн. лв., а само за част от нея, с която да бъдат изплатени забавените заплати. Търси се вариант за дългосрочно разрешаване на проблема и изчистване на целия дълг, отбеляза още Граматиков. За целта представители на МРРБ преговарят с представители на протестиращите служители. Последните поискаха от заместника на Комитова конкретни срокове, в рамките на които това да се случи.

„Протестираме, защото ние сме си свършили работата, изработили сме обекта, за който сме поели ангажимент, в срок и с необходимото качество, а все още нямаме пари“, коментира по-рано днес пред журналисти Асен Тодоров, ръководител на синдикалната организация към КНСБ в „Автомагистрали Черно море“, цитиран от БТА.

Той припомни, че сертифицираните дейности по магистрала „Тракия“ са за над 36 млн. лева за „Автомагистрали-Черно море“, а за „ИСА 2000“ – близо 19 млн. лева. „Магистралата се ползва, но не е разплатена“, допълни синдикалният лидер в дружеството.

„Хората не са получавали вече втора заплата, работниците са с кредити и не могат да ги обслужват, а някои от тях планират да напуснат, ако така продължава“, допълни още Тодоров.

Източник/ци: gong.bg, dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар