Държавата се задейства за българско гражданство на отстранения болничен директор

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Задействана е процедура за придобиване на българско гражданство от д-р Абдулах Заргар, който беше принуден да напусне поста директор на болницата в Исперих след 8 години заради законова промяна, според която чуждестранни граждани не могат да бъдат назначавани на подобна позиция.


Отстраняват от длъжност директора на болницата в Исперих, защото е чужд гражданин

Опитът му да получи български паспорт се проваля заради присъда за недекларирани пари при влизането му у нас. Сега отново е подал документи. След излъчването на телевизионен репортаж от Министерството на правосъдието са внесли в президентската институция предложение за издаване на указ за придобиване на гражданство от д-р Абдулах Заргар.

От администрацията на държавния глава уточняват, че документът е внесен в края на работния ден на 29 януари (петък), едва след като случаят стана публично известен.

“Президентската институция счита, че в правовата и социална държава здравеопазването и неговата кадрова политика са постоянен ангажимент на отговорните институции, а не резултат от кризисни акции”, посочват от президентската институция.

От администрацията на държавния глава допълват, че Комисията по българско гражданство ще предложи решение на вицепрезидента, след като се запознае с всички материали по този казус в съответствие с установените процедури.

Близо 7000 жители на Исперих се включиха в подписка в защита на д-р Заргар.

“Ние се стараехме с общи усилия да даваме на народа, който живее тук, малко по-добро здравеопазване. Естествено има неща, които ние не можем да направим, но аз смятам, че нещата са по-добре отколкото преди 8 години. Аз ще помагам с каквото мога – не задължително трябва да съм управител. Подобрихме най-вече сградата, апаратурата и най-важното – отношението към пациентите. Те идват при нас от безпомощност и трябва да имат уважение”, каза самият той.

 

 

 

 

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар