Държавата се заема с освобождаването на заседналия край Камен бряг кораб

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Министърът на транспорта Христо Алексиев днес подписа заповед, с която разпореди на компетентните държавни структури да започнат незабавни действия по освобождаването на заседналия край Камен бряг товарен кораб Vera SU.

Заповедта влиза в сила от днес и предвижда: безопасно разтоварване на товара, извеждане на кораба от плитчините на местността Яйлата и впоследствие задържане на плавателния съд и товара до пълното възстановяване на направените от държавата разходи при операцията.

На място е командирован изпълнителният директор на ИА “Морска администрация” кап. Живко Петров – за координиране и контролиране на предприеманите действия.

„Безотговорното отношение от страна на карабособственика доведе до пълното ангажиране на държавните институции през последните дни. Министър Алексиев и екипът му предприе необходимите действия с цел обезпечаване на процедурата“ – обявиха в неделя вечерта от МТИТС.

“По никакъв начин няма да толерирам безотговорно отношение към здравето на хората, околната среда и нерегламентирани и непрозрачни търговски интереси”, каза министър Христо Алексиев.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар