Кирил Петков

Държавата се тресе, а Кирил Петков се пече на море

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Държавата се тресе от скандали, хората и бизнеса изнемогват в кризите, а премиерът в оставка се пече на морето. Докато Корнелия Нинова се гърчи с третия мандат в окото на бурята със записа, издал задкулисните договорки за властта и мястото на Кирил Петков в нея, премиерът в оставка обикаля по шорти плажа.

При това не кой да е плаж, а любимия му Корал, който наскоро екоминистерството обяви за защитена територия, както искаше НПО-то „Да запазим Корал”. В него преди година е членувал самият Кирил Петков, а до днес все още участва баща му Петко. Документите на организацията са били движени от Лена Бориславова.

Петко Петков пусна във фейсбук нахилени снимки на сина си и семейството му от плаж Корал. Петков гледа рисунки на пясъка. А татко му се умибява: „Красива изложба от картини на плаж Корал“.

На почивката с премиера са жена му и дъщерите му.

Плажът Корал в последните седмици стана обект на спорове между Министерството на околната среда и водите и общината в Царево. Във фейсбук вицепремиерът в оставка Борислав Сандов се похвали, че е подписал заповед, която силно ограничава риболова и други дейности в района на Корал, което стана повод за остри възражения от местни общности. Кметът на Царево Георги Лапчев се закани да сезира Административния съд за незаконността на заповедта, но вече втора седмица се оказва, че тя не е издадена и той няма как да я оспори по съдебен път.

Видяхме се за малко, обменихме няколко приказки. Премиерът все пак си почивка и не исках да го занимавам с работа, каза вицепремиерът в оставка Борислав Сандов, който в събота също е бил на Корал, но за да прави проверка. Нито Кирил Петков, нито аз бяхме с охрана, допълни Сандов.

Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар