Държавата строи многофункционална спортна зала в Плевен – Още спорт – Други спортове

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Спортен център с многофункционална спортна зала и закрит олимпийски плувен басейн ще бъде изградена в Плевен. Това сочи отговор на министъра на младежта и спорта Радостин Василев на парламентарен въпрос.

Строителството на многофункционалния спортен център е залегнало в коалиционното Споразумение за съвместно управление на Р България в периода 2021 – 2025 г., като допълнително условие е той да е енергоефективен и да отговаря на международните спортно-технически нормативи.Министерството на младежта и спорта вече е отправило питане до община Плевен за възможността за осигуряване на подходящ терен за спортния център. Предвижда се общата застроена площ на Центъра да бъде около 22 хил. кв.м., като в него ще се провеждат състезания и тренировки по различни видове спорт: баскетбол, волейбол, футбол, хандбал, художествена гимнастика, спорт, борба, вдигане на тежести, бойни спортове, и др., като за целта ще има съответната леглова база и огромен паркинг.


В допълнение, два проекта за реконструкция на спортна инфраструктура в Плевен ще бъдат финансирани от държавата: първият е на отоплението на зала „Спартак“ в Плевен в размер на близо 679 хил. лв.; и още 206 хил. лв. за осигуряване на достъпна среда и за ремонт на спортната зала, треньорските кабинети и съблекалните на КБИ „Петромакс“, уточнява министърът.

Източник/ци: gong.bg, dir.bg

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар