Държава няма! Има мутри, овладели управлението

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Поредната нелепа смърт на младо момче в София отново предизвика възмущение в социалните мрежи. Отговорните от управляващите щели да проверят. Евентуално. Никой нищо не знае защо и как се е случило. Вероятно в момента търсят начин за убийството да им е виновен я Президента, я Нинова, я Путин или гадните комОнисти.

В общественият договор има драстични нарушения. Ние имаме право на достоен живот, но той ни се отказва. Имаме право на сигурност, но получаваме престъпления, прикривани от властта. Имаме право на свобода, но тя остава илюзия. Държава вече няма във вида, в който очакваме. Никой не се се грижи администрацията да си върши работата. Калинки и корумпета, на които плащаме заплати, не вършат нищо или разрушават вече изграденото. Полицията се е превърнала в чадър над мутрите и рекетьор над хората и бизнеса дотам, че хората вече дори не подават сигнали за престъпления. НАП, Инспекция по труда, НОИ, службите – всички имат за цел да притискат хората и да ги изнудват, а правата на хората не се зачитат.

Вече никой не разчита на държавата ни, защото осъзнаваме, че я няма. Тя е заменена с мутренско управление, което има за цел само ограбване на България и на хората и прокарване на чужди интереси. „Държавата“ вместо помощи за нуждаещите се хора, останали без работа и бизнес, първо даде 75 милиона помощи на колекторски фирми, които събират задълженията от бързи кредити. Вместо за здравеопазване и образование, прави фитнес-площадки по запустели села с пет баби на кръст. Вместо инвестиция в икономиката, прави пътища, които издържат едва няколко седмици и са опасни за живота ни.

Държава няма! Има мутри, овладели управлението.

И те правят това, на което са свикнали – рекет, изнудване, кражби, търговия с влияние, търговия с живот, търговия с хора, корупция. Кое не е ясно?

И точно затова колкото по-скоро се разделим с илюзиите, че има независима институция с правомощия в България, която може да противодейства на мутрите, толкова по-бързо ще намерим и начин да се справим с тях. За три десетилетия те си избраха свои проверяващи, контролиращи, служби за сигурност и охрана, прокуратура и донякъде съд. А ние наивно смятаме, че един сигнал до прокуратурата ще доведе до разследване и затвор.
Затова трябва да се борим! За наша, българска държава, в която има обществен договор и политиците са наши слуги, а не наши господари!

Елена Гунчева

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар