Държавна охранилка: Фирма на шефа на Държавния резерв варди институции за над 80 милиона лева

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

На 11 май, в последния ден на предишното правителство, Министерството на транспорта получава оферта от фирма “Мултифорс АС” за продължаване на договор за физическа охрана на сградите на ведомството срещу 850 000 лв.

 

Процедурата е с договаряне без публичен търг, тъй като “Мултифорс” вече има договор с министерството. Няма пречки договорът да бъде подновен и от новия служебен министър, тъй като има становище за съвместимост на процедурата по ЗОП.

Този договор е  един от многото, които “Мултифорс АС” има с държавни институции. Месец по-рано, на 8 април, Агенцията по заетостта определя единствения кандидат “Мултифорс АС” за победител в търг за охрана за 3 милиона лева. Сред клиентите на фирмата през годините са Министерство на Икономиката, Министерство на отбраната, Министерство на земеделието и храните, Министерство на отбраната, Агенция по Заетостта, Агенция Военно почивно дело, Областна управа София-област, НЕК, Булгартрансгаз , Свободна зона Божурище , Топлофикация София и т.н.и т.н. Става дума за договори за над 82 милиона лева до 2020 г., а оттогава са сключени и нови.

Този афинитет на държавните институции към една определена фирма намира обяснение във факта, че неин действителен собственик е не друг, а шефа на Държавния резерв Станимир Пеев.

Бившият кмет на Район Панчарево е несменяем на този пост от 2010 г. Фирмата му се управлява от съпругата Магдалена Пеева, но основен акционер е самия той. Съдейки по декларацията на Пеев пред КПКОНПИ, семейството е твърде състоятелно и може да си позволи банков заем от два милиона лева.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар