Държавният секретар на САЩ: От строителите на “Северен поток-2” зависи дали ще го довършат

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън заяви в излъчено днес интервю за Си Ен Ен, че в крайна сметка зависи от строителите на газопровода “Северен поток-2” дали той да бъде завършен въпреки противопоставянето на Вашингтон, предаде Ройтерс.

На въпрос дали американското правителство може да направи нещо, за да спре газопровода от Русия до Германия, Блинкън отговори следното: “Е, в крайна сметка това зависи от тези, които се опитват да построят газопровода и да го завършат. Ние просто искахме да сме сигурни в правилното разбиране на нашата позиция, нашето противопоставяне на газопровода”.

По темата за строителството на “Северен поток-2” американският държавен секретар, цитиран от ТАСС, отбеляза още, че според САЩ идеята не е добра и е било важно въпросът да може да се обсъди пряко с близкия партньор Германия, както е именно е направил той. По думите му Конгресът е на същото мнение. Според (американското) законодателство ние наложихме санкции срещу компаниите, които участват в строителството и се опитват да завършат газопровода. Ясно заявихме, че ще продължим да го правим, подчерта Блинкън.

Източник/ци: gong.bg, dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар