Дядо ЕКОНТИЙ, вече няма да е дори кандидат депутат

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Транспортният министър не отговарял на депутатите от ДБ

Не ходил на коалиционни съвети

Транспортният министър Николай Събев най-веротно няма да е в кандидат-депутатските листи на “Продължаваме промяната” на очакваните предсрочни избори. Това потвърдиха пред “Труд” членове на правителството в оставка, които обясниха отпадането на Събев с охлаждане на отношението към него от страна на Асен Василев и Кирил Петков, без значение, че той беше едни от щедрите спонсори на ПП.

За шестте месеца на поста Събев, който е известен с куриерската си фирма “Еконт”, не предприел никакви действия и само натрупал недоволство към управляващата коалиция от бранша. Непрекъснато се оплаквал само със статуквото и чиновниците от ведомството, които уж саботирали работния процес. “През цялото време личеше некомпетентността му по ключови въпроси за транспортния сектор”, обявиха преди дни превозвачите, които бяха категорично против Събев да бъде отново министър при евентуално ново правителство на ПП.

Срещу бизнесмена се изказа и депутатката от ДБ Зорница Стратиева, която от месеци се опитвала да зададе въпрос на транспортния министър, но без успех. “Министър Събев е известен в обществото като “Ник”, на нас, депутатите обаче той не ни е известен, защото ние не сме го виждали. На коалиционните преговори не го видяхме, включи се по видео, ама екрана беше тъмен. На експертни коалиционни съвети по тема “Транспорт” не идва”, написа Стратиева, която е избрана от Перник и описа драматичното пътуване с БДЖ до София заради неработещи каси и мръсни вагони.

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар