Дядо Коледа се завръща в британските магазини с червена маска

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

След една мрачна година Дядо Коледа се готви за срещи с децата в британските магазини – дори елените са ваксинирани, увериха много негови белобради представители, предаде АФП.

Заради ограниченията, въведени миналата година точно преди празниците, Дядо Коледа трябваше да мигрира в интернет и там приемаше поръчките на децата. Обичайните срещи в магазините и търговскитеe центрове бяха изоставени.Въпреки тревогите заради варианта Омикрон, ангажираните като Дядо Коледа от специализирана лондонска агенция се надяват да могат да работят.


„Това ще е най-хубавата Коледа, хо хо хо! – възкликна един от тях в обичайния червен костюм по време на обучение в „Министерство на развлеченията“, което предлага услуги с Дядо Коледа.

„Светът се промени след изминалата година, би било глупаво да пренебрегваме това – подчерта друг. – В крайна сметка, тъкмо научаваме за новия вариант (Омикрон)“ и предизвикващите тревога мутации в него.

Заради варианта Омикрон маските отново станаха задължителни в транспорта и магазините в Англия. Това показва, че „предизвикателството Ковид още не е вършило и трябва да сме бдителни“, подчерта директорът на агенцията Мат Крист.

Затова представителите на Дядо Коледа ще носят червени маски и местата за срещите им с децата ще позволяват да бъде спазвана дистанция.

Търсенето на услугата се е увеличило с 20 процента спрямо 2019 г. – в магазини или за разговори в интернет.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар