Дядо отказа да се евакуира без животните си, арестуваха го

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Трето денонощие България e във воден капан, а аварийни и пожарни екипи се опитват да спасят хора и къщи.

Сериозни проблеми заради пороите имаше в Югоизточна България. През деня придошли води заляха пътя Бургас-Созопол, който беше затворен. А тази вечер властите зaтвoрихa и пътя Coзoпoл-Примoрcкo в двeтe пocoки. Причинaтa – дъждът ce e уcилил и имa мнoгo вoдa нa пътя, след като рeкa Рoпoтaмo e прeлялa, съобщиха от бургаската полиция.

В Софийско продължават опитите на хората да спасят имуществото си. В Южна България огромно свлачище се стовари на пътя към Гоце Делчев. Централният Балкан е затрупан от сняг. Едни от най-натоварените проходи бяха блокирани. “Хаинбоаз” е затворен, сложна е ситуацията и на “Шипка”. А синоптиците предупреждават, че след водата идват ледени дни с минусови температури. Критични точки заради поройни дъждове или снеговалеж има на територията на цялата страна.

74-годишен мъж отказал на полицаи и пожарникари да се евакуира от ранчото си, намиращо се на брега на река Струма край Благоевград, което било застрашено от наводняване, съобщава “24 часа”. Мъжът първо се обадил, за да подаде сигнал за придошлите води на реката, а когато пристигнали служителите на реда и поискали да евакуират него и животните му, той отказал. Наложило се полицаите да го задържат и изведат от ранчото със заповед за 24-часово задържане. Причината дядото да откаже да се евакуира била, че нямало кой да му храни животните. Наложило се пожарникарите с лодка да превозят няколко кози, кокошки и едно прасе до съседно ранчо, където да се грижат за тях.

Хиляди клиенти на ЧЕЗ от Западна България продължават да са без ток заради аварии, причинени от снега и силните дъждове в региона. Най-много населени места без електрозахранване има в Монтанско, в общините Георги Дамяново, Берковица , Чипровци и Вършец. В Софийска област най-много проблеми с отстраняване на авариите екипите на ЧЕЗ са имали в Своге и Сливница. Около хиляда клиенти в Брегово, Видинско също са без електрозахранване.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар