Д-р Антония Първанова бие тревога: Производителят на ваксината срещу коронавирус иска да бъде освободен от отговорност? Защо?

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Желанието Европейската агенция по лекарствата да освободи производителя на ваксината срещу коронавирус от отговорност е притеснително, коментира д-р Антония Първанова, цитирана от сайта Фрогнюз. Става дума за утвърдената вече ваксина на Pfizer/BioNTech.

 

Медиците не са видели досиетата

на тази ваксина. Липсва информация има ли и какви са страничните ефекти от прилагането й, коментира д-р Първанова. По времена на епидемията тя се утвърди като един от лекарите, който не се съгласява с някои от действията на НОЩ и отстоява с аргументи позицията си. Освен педиатър, тя има експертиза по

управление в здравеопазването.

Бел. Ред.: Тази бясна надпревара между фармацевтичните гиганти час по-скоро да произведат ваксина срещу коронавирус, е не само от грижа за човечеството, а и заради едни милиарди, които ще спечелят. Очевидно първите, които извадят стоката на пазара, ще спечелят най-много. Но при положение, че досега за създаването на коя да е ваксина са отивали по две-три години време, вече прави нещата

наистина доста подозрителни.

Добре че засега ваксинирането ще е доброволно. Но принудата тръгва по друга линия – и без чипове ще ни превърнат в крепостни същества. Великобритания вече въвежда здравни паспорти с мотива – хората да могат да пътуват в командировки…

абсолютно излишно такава ваксина.

Така д-р Ненков обясни очерталия се към настоящия момент дефицит и светкавичното изчерпване от аптеките на противогрипни ваксини.

Медикът успокои антиваксърите, които се оформят като все по-мощно движение по целия свят, че медицинската наука, както и всяка друга наука, стъпва на доказателства. Откакто има ваксини няма научно доказателство, че ваксините са опасни за здравето на хората, уверява д-р Ненков.

Бел. ред.: Уважаваният доктор Ненков със сигурност има още много непробиваеми аргументи в полза на безвредността на ваксините. Но пропуска един ключов факт, който през последните десетилетия започна да деформира представите ни за коректността на науката и по-конкретно – на прилагането й от фармацевтичните компании.

Фокусът на производителите видимо вече и с просто око се премести от грижата за здравето на човека върху приходите и

печалбите на компаниите.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар